U Imotskom uhićen Kinez koji obožava ustaše

Foto: Screenshot

KINEZ Sze Yat Lung koji obožava ustaše uhićen je danas nakon što je u javnost dospjela snimka iz jednog kafića na području Imotskog gdje je gledao finale Europskog rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske. Pjevao je ustaške pjesme, piše Dalmacija danas.

Na snimci se vidi i čuje Sze Yat Lung, 44-godišnji državljanin Hong Konga, koji je pjevao pjesme poput "Boj se bije", a povremeno je salutirao s poznatim fašističkim pozdravom.

Snimka koja je bila jučer objavljena na Facebook danas je uklonjena.

"Policija je sinoć dobila dojavu da su se u ugostiteljskom objektu u Imotskom pjevale pjesme neprimjerenog sadržaja. Radi se o stranom državljaninu, a pjevao je pjesme s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost.

Osumnjičeni stranac je jutros zatečen i doveden u postaju granične policije Imotski. Nad njim je provedeno istraživanje. Utvrđeno je da je prekršio prekršaj protiv javnog reda i mira (članak 5 stavak 1 Prekršajnog zakona). Osoba će odmah biti dovedena nadležnom sucu, u ovom slučaju pred Općinski sud u Makarskoj", kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Lung se "proslavio" prošle godine kada je u Imotskom vikao "Za dom spremni", a taj je poklič čak tetovirao na ruku.

Pročitajte više