U Indoneziji pronašli najstariju ženu na svijetu: Ima čak 157 godina, još radi i puši cijeli život

NA NOVOM popisu stanovništva u Indoneziji nalazi se i jedna 157-godišnjakinja s juga Sumatre. Iako mnogi sumnjaju da se zaista radi o tako dugovječnoj ženi, službene osobe zadužene za popis stanovništva u toj zemlji vjeruju tvrdnjama starice Turinah.

"Nema podataka iz vremena kad je rođena, znači nema dokumenata koji bi potvrdili njenu dob, no s obzirom na to da njena posvojena kći ima 108 godina i sudeći prema njenim izjavama, vjerujemo da je zaista rođena 1853. godine kako tvrdi", izjavio je službenik iz Ureda za statistiku Jhonny Sardjono za australski Herald.

Unatoč svojim godinama, Turinah ima izvrsno pamćenje, dobro vidi i dobro čuje, još uvijek radi u vrtu, a Sardjono dodaje i kako je rekla da puši otkad je bila jako mlada te da dobro priča nizozemski jezik. Indonezija je bila nizozemska kolonija do 1945. godine.

Dosad je zabilježeno kako je jedina osoba na svijetu koja je živjela duže od 120 godina bila Francuskinja Jeanne Calment koja je umrla 1997. godine, kad je imala 122 godine.

Pročitajte više