U Iraku uhićena tri vozača hrvatskih kamiona

MINISTARSTVO vanjskih poslova potvrdilo je u utorak navečer da su tri vozača hrvatskih kamiona u Iraku uhićena, ali zasad nema službenih informacija o njihovom identitetu i državljanstvu niti u kojem se iračkom zatvoru nalaze.

O uhićenju vozača hrvatskih kamiona izvijestio je Marijan Banelli, predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

MVP je diplomatskim putem kontaktirao američku stranu u Iraku koja zasad nije mogla potvrditi identitet vozača niti čiji su oni državljani.

Također, po riječima glasnogovornice MVP-a Ivane Grgić, dosada se u vezi uhićenja trojice vozača nitko od poslodavaca ni bilo tko drugi nije službeno obratio ni zatražio pomoć od MVP-a.

Ministarstvo radi na tom slučaju i očekuje se da će sutra znati više, rekla je.

Jutarnji list u izdanju od srijede navodi da su u Iraku, prema još nepotvrđenim informacijama, već neko vrijeme zatočene tri osobe s hrvatskim putovnicama.

Predsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Marijan Banelli kazao je za Jutarnji list kako se sigurno ne radi o vozačima iz njegove udruge.

Prema njemu dostupnim informacijama, radi se o vozačima srpske nacionalnosti koji vjerojatno kod sebe imaju hrvatsku putovnicu, navodi list.

U Iraku se, prema njegovim riječima, trenutačno nalazi 30-ak hrvatskih vozača kamiona, a u tu zemlju vozi ukupno dvjestotinjak vozača.

Pročitajte više