U Istri se učenici viših razreda osnovne ipak ne vraćaju u škole

Foto: Pixsell/Dusko Jaramaz

IAKO su danas premijer Plenković i šef Stožera Davor Božinović najavili da se svi učenici osnovnih škola od 1. veljače vraćaju u školske klupe, istarski Stožer odlučio je da će se nastava u školama održavati samo za niže razrede osnovnih škola i maturante.

"Temeljem procjene epidemiološke situacije Istarska županija i gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin i Umag, kao osnivači škola, u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije donijeli su Odluku o načinu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. Polugodištu školske godine 2020./2021.  – od 1. do 15. veljače 2021. godine kako slijedi:

Od 1. do 15. veljače 2021. godine nastava u osnovnim školama u razrednoj nastavi (u nižim razredima osnovnih škola, od I. do IV.) Istarske županije, odvijat će se prema MODELU A (nastava u školi).

Od 1. do 15. veljače 2021. godine, u osnovnim školama u predmetnoj nastavi (u višim razredima osnovnih škola, od V. do VIII. razreda), te u srednjim školama od I. do III. razreda u Istarskoj županiji, nastava će se odvijati prema MODELU C nastava na daljinu (on-line).

Od 1. do 15. veljače 2021. godine, nastava za maturante srednjih škola Istarske županije, odvijat će se prema MODELU A (nastava u školi), s pripadajućom praksom", navodi se u priopćenju istarskog Stožera civilne zaštite. 

Pročitajte više