U kalifornijskom požaru poginuo mladi vatrogasac, iza sebe ostavio trudnu ženu i dijete

Screenshot: YouTube
 
MLADI kalifornijski vatrogasac izgubio je život u borbi protiv požara i iza sebe ostavio trudnu ženu i dijete.
 
Cory Iverson (32) poginuo je dok se borio protiv požara u okrugu Ventura, objavile su vlasti. Požar je četvrti najveći u povijesti Kalifornije i do sada je spalio 982 kvadratna kilometra površine.
 
Službenici istražuju okolnosti Iversonove smrti, objavio je šef vatrogasaca u Kaliforniji Ken Pimlott. Guverner Jerry Brown je sa suprugom izjavio: "Anne i ja smo potreseni zbog tragične smrti Coryja Iversona. Njegova hrabrost i godine predanosti službi nikada neće biti zaboravljeni."
 
 
"Bio je divan mladi čovjek i zaista je volio svoj posao"
 
Iverson je radio kao vatrogasac od 2009. godine. Iza sebe je ostavio suprugu Ashley i dvogodišnju kćer, a njegova supruga treba roditi drugo dijete ovog proljeća.
 
"Cory je bio divan mladi čovjek i zaista je volio svoj posao. Ono što nas je posebno pogodilo je činjenica da u ovo doba godine trebamo usporiti i provesti više vremena sa svojim obiteljima", rekao je šef vatrogasaca u San Diegu Tony Mecha.
 
Vatrogasci odrađuju smjene od 24 do 36 sati: "Požar će gorjeti još tjednima"
 
U kalifornijskim požarima poginula je i 70-godišnja Virginia Pesola u prometnoj nesreći tijekom evakuacije zahvaćenog područja. Oko 200 tisuća ljudi je evakuirano od izbijanja požara 4. prosinca, a vatra je progutala područje veće od New Yorka.
 
Vatrogasci koji se bore protiv požara rade u smjenama od 24 do 36 sati, rekao je glasnogovornik vatrogasaca Santa Barbare Mike Eliason za CNN. Više od 8000 vatrogasaca je na terenu, a Eliason je rekao da očekuje da će vatra gorjeti još tjednima.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz požare u Kaliforniji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Kalifornija, požari. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više