U Kninu obilježeni Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša u Tepljuhu

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

DAN LOGORAŠA i obljetnica razmjene logoraša u Tepljuhu obilježeni su u subotu u Kninu u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Okupljeni su položili vijence i zapalili svijeće kod Stare bolnice u Kninu i prisjetili se logoraša, zatočenih hrvatskih branitelja i civila koje su srpske paravojne formacije tijekom Domovinskog rata dovodile u kninski logor. 

"Torture kojima smo kao logoraši svjedočili nažalost i dandanas ostaju duboko urezane u naša sjećanja, kao i sjećanja na sve suborce i supatnike koji su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni", istaknuo je predsjednik splitsko-dalmatinske podružnice te udruge Ivan Turudić.

Na obilježavanju su, uz predsjednike podružnica udruge, prisustvovali i izaslanik potpredsjednika vlade i ministra hrvatskih branitelja Jozo Šerić, gradonačelnik Knina Marijo Čačić te gradonačelnik Gline Ivan Janković, čiji je otac bio jedan od zarobljenika. 

Izaslanstvo je položilo vijence i zapalilo svijeće i kod spomenika pobjedi "Oluja 95" u Kninu u spomen svim hrvatskim braniteljima.

Pročitajte više

 

Pročitajte više