U Kninu otkriveni pljačkaši milijun kuna vrijedne robe

POLICIJA je otkrila četveročlanu organiziranu skupinu pljačkaša koja je u dvije godine na prostoru od Paga, Zadra, Šibenika i Splita do Gračaca ukrala oko 1500 raznih predmeta vrijednih oko milijun kuna, rečeno je danas u Kninu na konferenciji za novinare šibensko-kninske Policijske uprave.

Obična provala u prodavaonicu u Đevrskama potvrdila je policijske sumnje i četvoricu pljačkaša dovela iza brave, istaknuo je načelnik PU-a Branko Peran na izvanrednoj konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali i načelnik Odjela kriminaliteta Zdravko Sedlar, njegov zamjenik Ivan Vidović, djelatnik Kriminalističke policije Čedomir Romanić i načelnik Policijske postaje u Kninu Miljenko Lelas, djelatnici koje su i obavili glavninu posla.

Policijska akcija trajala je više od dva mjeseca, a u njoj je sudjelovalo 36 policajaca iz 15 policijskih postaja iz Policijskih uprava u Zadru, Šibeniku i Splitu. Policija je u dvije godine izdala 105 potvrda o ukradenoj imovini, pronašla opljačkanu robu u vrijednosti 750 tisuća kuna, a pretpostavlja se da je istodobno prodano robe vrijedne 250 tisuća kuna.

Četvorica kradljivaca su se izvanredno dobro organizirali i cjelokupnu su krađu obavili kao građevni radnici pa policiji, koja ih je nekoliko puta u nadzoru zaustavila, ništa nije bilo sumnjivo, kazao je načelnik Peran.

Sva četvorica pljačkaša stanovnici su naselja Orlić-Markovca u općini Biskupiji gdje je u kućama premetačinom po sudskom nalogu i pronađena ukradena roba. Rođeni su u Vojvodini i Slavoniji, a naseljeni nakon "Oluje" u kninskom kraju. Od njih četvorice dvojica su već dobro poznata policiji: jedan ima čak 109, a drugi 46 kaznenih prijava.

Nakon otkrivanja i uhićenja pljačkaša sada je na redu najteži dio posla - pronaći vlasnike ukradene imovine, rečeno je na tiskovnoj konferenciji PU-a. Svoje suvlasništvo nad dijelom ukradenih građevnih alata već je prijavilo više tvrtaka. Među opljačkanim predmetima su, uz ostalo, građevni materijal, alati, bijela i audiovideo tehnika, pa i pribor za jelo.

Kninski policajci uhićene su lupeže nazvali "hrčcima" jer su krali sve što im je došlo pod ruke.

Pročitajte više