U Korčuli započeo Festival viteških igara

SVEČANIM mimohodom viteških udruga večeras je u Korčuli započeo tradicionalni Festival viteških igara, koji će se do 28. kolovoza održavati gotovo svaki dan u drugom otočkom mjestu na Korčuli.

Nakon mimohoda i kraćih nastupa sudionika na Ljetnoj pozornici u Korčuli održan je cjelovečernji program uz nastup KUD-a "Moreška" koji je izveo poznatu, istoimenu vitešku igru s mačevima.

Govoreći na otvorenju festivala Mihajlo Grgić, predsjednik Turističke zajednice grada Korčule istaknuo je da se već za sljedeću ljetnu sezonu priprema spektakularni program u kojemu će Korčula ugostiti najpoznatije izvođače mačevalačkih igara i plesova iz cijeloga svijeta.

Napomenuo je da ni ovoga ljeta posjetitelji neće biti razočarani jer na festivalu sudjeluju kumpanjije iz Vele Luke, Blata, Smokvice, Čare i Pupnata, korčulanske Moreške, društva s Lasova, iz Njemačke, Velike Britanije i drugi.

U sklopu festivala predstavljen je Zbornik pod nazivom "Prošlost i sadašnjost Moreške" na engleskom jeziku u izdanju Instituta za folkloristiku iz Zagreba.

(Hina) np dd

Pročitajte više