U manje od osam sati čak sedam razbojstava u Zagrebu

U MANJE od osam sati razbojnici su jučer uz prijetnju pištoljima, ručnom bombom i tjelesnom snagom u odvojenim pljačkama iz sedam malih trgovina i kladionica ukrali više desetaka tisuća kuna, doznaje se od zagrebačke policije.

Naoružani razbojnici bili su aktivni od podneva, a mete su im bile male trgovine i sportske kladionice u gradskim predgrađima u kojima su zaposlenici bili sami.

U prvoj pljački u Trnju nepoznati je lopov uz prijetnju pištoljem iz kladionice ukrao više od deset tisuća kuna, a zaposlenice su mu predale novac iz straha za vlastiti život.

Sportska kladionica na Trešnjevci opljačkana je uz prijetnju ručnom bombom. Lopov je upao u kladionicu prijeteći da će raznijeti objekt, nakon čega mu je zaposlenica predala desetak tisuća kuna.

U još jednom slučaju prijetnjom oružjem opljačkana je manja trgovina na Trešnjevci. Lopov je s pištoljem za pojasom upao u trgovinu, pokazao ga prodavačici i zatim pobjegao s oko tisuću kuna.

Više od tisuću kuna lopov naoružan pištoljem ukrao je iz trgovine u Gotovčevom vijencu u Novom Zagrebu, a iz trgovine u Trnskom razbojnik i njegova pomoćnica ukrali su nekoliko stotina kuna. Zapolenici je prišla djevojka i zaprijetila joj da će ju istući njezin dečko ako im ne preda novac. Iz trgovine na Peščenici naoružani lopov također je ukrao nekoliko stotina kuna.

Razbojnici su jučerašnji dan završili s pljačkom nekoliko tisuća kuna iz trgovine na Barčevom trgu u Novom Zagrebu. Tamo je iza 20 sati razbojnik prijeteći manjim pištoljem iz kase ukrao novac i telefonske bonove u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Niti jedan od razbojnika koji su jučer "harali" Zagrebom još nije uhićen.

Pročitajte više