U MARIJI BISTRICI PRVI SUSRET MALIH VOKALNIH SASTAVA

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Mariji Bistrici će se 18. rujna održati Prvi susret hrvatskih malih vokalnih sastava, na kojem će nastupit 11 najboljih malih vokalnih sastava izabranih na županijskim smotrama.

Kako je najavio organizator, za ovogodišnje susrete prijavilo se 20 vokalnih sastava iz pet hrvatskih županija.

Izbornici - Branko Starc, Bojan Pogrmilović i Sanja Drakulić, izabrali su 11 najuspješnijih sastava iz Svetoga Ivana Žabnog, Vrbovca, Štrigove, Karlovca, Gornje Stubice, Huma na Sutli, Čakovca, Velike Gorice, Đurđevca i Marije Bistrice.

Program malih vokalnih sastava sastavljen je od obveznog i slobodnog dijela. Obvezni dio čini jedna skladba ili obrada koja je u duhu hrvatskog folklornog izričaja ili jedna umjetnička obrada pučkog napjeva, te jedna skladba iz područja ozbiljne glazbe iz razdoblja od renesanse do 20. stoljeća. Slobodni dio sastoji se od jedne ili više skladbi po slobodnom odabiru.

Nastupe vokalnih sastava ocjenjivat će stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Branka Bubalo Paliska, Heda Gospodnetić.

Pokrovitelj Prvoga susreta malih vokalnih sastava je Krapinsko-zagorska županija, a svečanost otvorenja je u kinodvorani u Mariji Bistrici.

(Hina) xkt ymc

Pročitajte više