U Ministarstvu obrazovanja našli ženu s lažnom diplomom. Kreće velika provjera

Foto: Borna Filic/PIXSELL

MINISTARSTVO obrazovanja među svojim je zaposlenicima pronašlo osobu koja je krivotvorila diplomu. 

Lažnu diplomu pronašli su kod žene koja je za Ministarstvo obavljala administrativne poslove. 

Ona je imala krivotvorenu diplomu Hrvatskih studija. Kako doznajemo, nije bila riječ o potpuno neuvjerljivoj krivotvorini, no pečat i potpis nisu bili najvještije izvedeni. 

Indexu je sve potvrdio Maro Alavanja, savjetnik za odnose s javnošću ministrice Blaženke Divjak. 

Kreće velika provjera, zahvatit će 90.000 ljudi

"Možemo potvrditi da je pronađena lažna diploma u okviru provjere vjerodostojnosti isprava zaposlenika. Riječ je o mjeri koja je uvedena prije nekoliko godina u okviru Ministarstva uprave. Ministrica je odmah naložila službama Ministarstva da to odmah prijave policiji i nadležnim tijelima", rekao je Alavanja. 

Pojasnio je kako u Ministarstvu postoji sustav provjere, no da se ta osoba mogla zaposliti i u nekoj školi gdje provjere nisu toliko rigorozne. Zbog toga su u Ministarstvu odlučili provesti veliku provjeru svih zaposlenih u sustavu obrazovanja, koja će zahvatiti 90 tisuća ljudi. 

"Ministrica je naložila provjeru u svim osnovnim i srednjim školama te agencijama, a u drugoj fazi namjeravamo obaviti provjeru i u sektoru znanosti i na institutima. Riječ je o 90.000 ljudi koji će biti zahvaćeno provjerom. To je opsežan postupak koji će trajati najmanje godinu dana. Svaka institucija će pripadajućem fakultetu slati diplomu na provjeru i u slučaju da je riječ o lažnoj diplomi o tome obavijestiti policiju i Ministarstvo", objasnio je za Index Alavanja. 

 

Pročitajte više