HDZ-ovac prozvao sinjsku gradsku vlast: Ne bi trebali veličati totalitarne režime

Screenshot: YouTube/PROTV

Predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika u sinjskom Gradskom vijeću Stipe Perić prozvao je danas sinjsku gradsku vlast da je nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazala "upravo u vrijeme" komemoracije za žrtve Markovića jame, održane u subotu. Gradska vlast, predvođena Mirom Buljem i koalicijskim mu partnerom SDP-om, nastavak sjednice Gradskog vijeća zakazala je upravo u vrijeme održavanja komemoracije, zbog čega je Klub vijećnika HDZ-a odbio sudjelovati u njenom radu, priopćio je Perić.

Naveo je da je bez oporbenih vijećnika sjednica završila vrlo brzo te da je i gradonačelnik Bulj uz kašnjenje od pola sata na službeni početak programa, uspio doći na komemoraciju: "No pretpostavljamo, nepripremljen i u žurbi nije uspio naručiti i donijeti barem cvijeće."

"Odali smo počast 140 nevinih hrvatskih vojnika i civila"

Ističe kako je izaslanstvo GO HDZ Sinj sudjelovalo na komemoraciji pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora u prigodi obilježavanja 80. obljetnice Markovića jame i odalo počast za 140 nevinih hrvatskih vojnika i civila koje su 1944. pogubili pripadnici Desete dalmatinske partizanske brigade i Mosorskog partizanskog odreda.

Ovaj čin sinjske gradske vlasti SDP-Most pod vodstvom Mira Bulja, nije ništa drugo nego još jedan "pucanj" u nevine partizanske žrtve Markovića jame, svirepo pogubljene prije 80 godina, što je sramotno i nedopustivo danas u modernoj i neovisnoj Hrvatskoj, ističe Perić.

"Ne bi trebali veličati totalitarne i autoritarne režime"

Neprimjerenim drži i što je jučer, na dan komemoriranja žrtvama Markovića jame, "Buljeva direktorica jedne sinjske gradske tvrtke" na društvenim mrežama čestitala Dan mladosti i objavila fotografije sa štafetom i zvijezdom petokrakom.

"Mišljenja smo da bi se svi gradski dužnosnici, svi dionici političkog i javnog života u Sinju trebali suzdržati od veličanja totalitarnih i autoritarnih režima koji su kroz povijest hrvatskom narodu nanijeli toliko zla", poručio je predsjednik HDZ-ova Kluba vijećnika.

Pročitajte više