U napadima u Iraku poginulo 11 osoba, uključujući četvoro djece

U PUCNJAVI, eksplozijama bombi postavljenih uz cestu i minobacačkim napadima poginulo je u nedjelju u Iraku najmanje 11 osoba, uključujući i četvoro djece iračkog policajca, objavili su dužnosnici.

Pobunjenici su minobacačima napali kuću iračkog policajca u Balad Ruzu, 30 kilometara sjeveroistočno od Bagdada. U napadu su poginula njegova djeca u dobi između šest i 11 godina i njihov ujak. Policajac je ostao neozlijeđen, dok ne njegova žena ranjena, prenosi agencija AP.

Četiri policajca ubijena su, a devetorica ranjena u eksploziji bombe postavljene uz cestu u Baqoubi, 20 kilometara sjeveroistočno od Bagdada, objavila je policija.

Također u nedjelju, tijela istaknutog sunitskog uglednika i njegova sina pronađena su u polju blizu Hawije, 120 kilometara sjeverno od iračkog glavnog grada. Policija tvrdi da su ubijeni, a njihova trupla ostavljena na otvorenom.

Agencija Reuters prenosi priopćenje iračkog ministarstva pravosuđa koje još uvijek očekuje od američkih snaga oslobađanje šest Iračanki, unatoč suprotnim najavama s američke strane.

To je pitanje postalo ključno u slučaju otmice američke novinarke Jill Carroll, čiji su otmičari zaprijetili da će je ubiti ako se ženske zatvorenice ne puste iz američkog zatvora.

"Iračanke će biti oslobođene u roku tjedan dana", stoji u priopćenju ministarstva.

Glasnogovornik američke vojske odbio je komentirati te navode, navodi Reuters.

(Hina) xbcav ysd

Pročitajte više