U Omišu počeo 37. Festival dalmatinskih klapa

U OMIŠU je večeras počeo 37. Festival dalmatinskih klapa, te je održana prva natjecateljska večer u kojoj su prošlogodišnje nagrađene klape, njih sedam, izvele po dvije skladbe.

Stručni ocjenjivački sud najboljima je ocijenio žensku klapu "Kastav" iz Kastva i mušku "Adrion" iz Makarske.

Večerašnjim koncertom počeo je službeni natjecateljski dio ovogodišnjeg Festivala, koji će produženim vikendima, trajati do 26. srpnja.

Na ovogodišnjem Festivalu na omiškoj pozornici bit će 13 natjecateljskih večeri, po dvije eliminacijske u ženskoj i muškoj konkurenciji, večer novih skladbi, večer izvornih napjeva, koncert jubilaraca, a FEstival će završiti ženskim i muškim finalom 25. i 26. srpnja.

Sutra je na programu večer novih skladbi, a u nedjelju se održava večer izvornih napjeva u kojoj nastupaju klape do pet članova kojom ovaj festival čuva tradiciju izvornog klapskog pjevanja.

Festival dalmatinskih klapa u Omišu na kojemu će nastupiti 1300 izvođača s 200 novih skladbi koje nisu izvođene prošle godine, održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i supokroviteljstvom grada Omiša i Splitsko-dalmatinske županije.

Pročitajte više