U Osijeku će SSSH 1. svibnja obilježiti prosvjedom

OSIJEK je jedini hrvatski grad koji će sutrašnji praznik rada 1. svibnja obilježiti prosvjedom, na kojem se očekuje više od tisuću sudionika, najavio je danas povjerenik Saveza samostalnog sindikata Hrvatske (SSSH) za Osječkobaranjsku županiju Ante Krajina.

Krajina je za Hinu izjavio kako je napretek razloga da se "u Osječko-baranjskoj županiji 1. svibnja obilježi mirnim prosvjedom, a napose zbog velike nezaposlenosti, u kojoj čak 10 posto ukupna broja nezaposlenih u državi, te loše privatiziranih tvrtaka te najavljene ili provedene privatizacije poljoprivrednih organizacija".

Prosvjednici će se okupiti sutra u 9 sati na Trgu sv. Trojstva u osječkoj Tvrđi, a nakon toga ćemo svi otići na lijevu obalu Drave i ondje će se kod katakomba održati kraći govori i razdijeliti letci, kazao je Krajina.

Prvi put sutra će se u organizaciji osječko-baranjskog SSSH i Hrvatskog caritasa potpisivati peticija za zabranu rada nedjeljom. Smatramo da je "upravo sutrašnji dan prilika da se upozore zakonodavci na težak položaj zaposlenih, a cijela država na velik problem nezaposlenih građana", rekao je Krajina.

Nakon prosvjeda na lijevoj obali Drave, na kojoj se tradicionalno proslavlja 1. svibnja, županijska podružnica SSSH podijelit će 2500 porcija graha.

(Hina) vs mć

Pročitajte više