U Osijeku potpisani ugovori o kreditiranju maloga poduzetništva

PREDSTAVNICI Ministarstva obrta, maloga i srednjeg poduzetništva, Osječkobaranjske županije, grada Osijeka te pet poslovnih banaka potpisali su danas, u sklopu programa ´Poduzetnik 2´, ugovore o kreditiranju maloga poduzetništva, ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna.

Umjesto najavljenog ministra Željka Peceka ugovor je potpisao njegov zamjenik Ivan Knok. Kako je rekao, u novom programu kamata se s nekadašnjih 8 smanjuje na 7 posto, a uz pomoć županijskih i gradskih subvencija bit će i manja.

Ministarstvo će s deset jedinica lokalne samouprave u toj županiji potpisati ugovore o kreditiranju malog poduzetništva u vrijednosti od 250 milijuna kuna, a očekuje se da će ukupan kreditni potencijal na razini države iznositi 3,8 milijardi kuna, rekao je Knok.

Osječko-baranjski dožupan u ostavci Pavo Šarčević kazao je da, uz subvencioniranje kamata, optimizam glede realizacije novoga programa daje i veća angažiranost poslovnih banaka nego u programu ´Poduzetnik 1´.

Osječki dogradonačelnik Ivan Bešlić ocijenio je da povoljni krediti za poduzetnike toga područja znače perspektivu i mogućnost ulaska na nova tržišta.

Predstavnici Ministarstva, županijskih i gradskih vlasti obišli su nekoliko poduzeća, korisnika poduzetničkih kredita.

Pročitajte više