U padu sportskog zrakoplova u SAD-u poginuo pilot i svih devet putnika

DESET osoba je poginulo nakon što se mali dvomotorni zrakoplov srušio nakon polijetanja s aerodroma Canyonlands Field, koji se nalazi u blizini Moaba, u američkoj saveznoj državi Utah. Kako javlja AP, nakon pada je zrakoplov eksplodirao.

Riječ je o zrakoplovu tipa Beechcraft King Air A-100. Poginuo je pilot i svih devet putnika, zaposlenika Klinike za oboljele od raka kože, čije je sjedište u Cedar Cityju. Iako su na mjesto nesreće ubrzo stigle ekipe Hitne pomoći, olupinu je već progutao plamen.

Poginuli putnici su: 50-godišnji dr. Lansing Ellsworth, njegov 23-godišnji sin Dallin Ellsworth, 60-godišnji David Goddard, njegova 31-godišnja kćer Cecilee Goddard, 29-godišnja Mandy Johnson, 29-godišnja Marcie Tillery, 52-godišnja Valerie Imlay, 29-godišnji Keith Shumway te 25-godišnja Camie Vigil.

"Ne znamo još što se dogodilo. Zrakoplov je nakon polijetanja odjednom počeo krivudati, potom je skrenuo u lijevo i nakon toga se srušio", rekao je okružni šerif James Nyland.

Leavitt Group Wings, kompanija čiji je zaposlenik bio stradali pilot David White, priopćila je kako je White bio jako dobar pilot te kako je tim zrakoplovom odletio već nekoliko stotina sati. "Na toj ruti je letio već bezbroj puta. Zrakoplov je proizveden 1975. godine i bio je u dobrom stanju. U vlasništvu kompanije je posljednjih šest godina", naveli su.

I.M.
Foto: beechjetaircraftsales.com

Pročitajte više