U ponedjeljak konferencija o borbi protiv terorizma

Dvodnevna međunarodna konferencija o izgradnji sustavnoga pristupa borbi protiv terorizma počet će u ponedjeljak u Zagrebu.

Prvoga dana konferencije što će se održati pod pokroviteljstvom odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost hrvatskoga Sabora, sudionici će raspravljati o strategijskim razinama borbe protiv terorizma, sigurnosnoj zajednici i terorističkoj prijetnji te o međunarodnoj suradnji u borbi protiv terorizma.

Sudionici konferencije bit će, između ostalih, Ivan Jarnjak, predsjednik toga saborskoga odbora, izaslanik hrvatskoga premijera i ministar unutrašnjih poslova Marijan Mlinarić te izaslanik predsjednika Sabora i voditelj izaslanstva Sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Krešimir Ćosić.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt govorit će o hrvatskom kaznenom zakonodavstvu i pravosuđu u suzbijanju međunarodnog terorizma.

Dugoga dana konferencije sudionici će govoriti o civilnome društvu i raznim konceptima borbe protiv terorizma.

U utorak će u radu konferencije sudjelovati i Vlatko Cvrtila, bivši predsjednik Vijeća za civilni nadzor sigurnosnih službi te Tin Gazivoda, član toga Vijeća.

Na kraju konferencije, uoči plenarne rasprave, sudionici će raspravljati o odnosu gospodarskih subjekata prema borbi protiv terorizma.

(Hina) xvm ysd

Pročitajte više