U poplavljenoj tvornici kemikalija u Teksasu očekuju još osam eksplozija

Screenshot: YouTube

NAKON što je danas u poplavljenoj kemijskoj tvornici u Teksasu došlo do eksplozije, pojavile su se nove informacije o tome kako bi moglo doći do novih osam eksplozija.

"Želimo da lokalno stanovništvo bude svjesno da je proizvod uskladišten na više lokacija u tvornici i da ostaje opasnost od novih eksplozija", objavila je grupacija Arkema u priopćenju odmah nakon prvih eksplozija.

Moguće još osam eksplozija?

Prema najnovijim informacijama koje prenosi AP, upravitelji poplavljene kemijske tvornice su potvrdili kako bi moglo eksplodirati još osam kontejnera.

Rich Rennard iz tvrtke Arkema na konferenciji za medije je izjavio kako je ranije danas došlo do zapaljenja kemikalija u jednom od devet spremnika kemikalija. DO zapaljenja je došlo jer je tvornica već nekoliko dana poplavljena i bez struje.

Naveo je kako je do požara došlo uslijed razgrađivanja kemikalija do kojega je došlo jer sustav hlađenja ne radi, ali je dodao i kako je još osam spremnika u opasnosti od zapaljenja.

Rennard očekuje kako će se organski peroksid u osam spremnika razgraditi što će dovesti do novih eksplozija. Dodao je i kako ne zna koliko će vremena trebati kemikalijama da se razgrade.

Pročitajte više