U Poreču počelo violončelističko natjecanje

U čast velikom violončelistu Antoniju Janigru, koji je velik dio radnog vijeka darovao Zagrebu, Koncertna direkcija iz Zagreba organizirala je ove godine Međunarodno natjecanje za mlađe i starije violončeliste koje je danas počelo u Poreču. L

Na 5. međunarodnom violončelističkom natjecanju "Antonio Janigro" za sudionike do 20 godina sudjeluje 67 kandidata iz 17 država, a ove godine prvi put nastupaju Turci i Norvežani.

Posebnost ovogodišnjega natjecanja jest pedagoška dimenzija koja nije uobičajena na drugim svjetskim natjecanjima, istaknula je umjetnička ravnateljica Dobrila Berković-Magdalenić.

Na ovogodišnjem natjecanju bit će, osim u predkategoriji gdje će svi dobiti nagradu, dodijeljena i novčana nagrada te velik broj posebnih nagrada.

Natjecanje za sudionike do 20 godina održava se svake druge godine, a do sada je održano u Samoboru, Čakovcu i dva puta u Poreču.

Peto međunarodno violončelističko natjecanje "Antonio Janigro" održava se u Pučkom otvorenom učilištu, odnosno u Osnovnoj glazbenoj školi "Slavka Zlatića", a traje do 26. listopada.

(Hina) xdspo ysp

Pročitajte više