U povodu dana KB-a Dubrava otvorene dvije operacijske dvorane

U KLINIČKOJ bolnici (KB) Dubrava danas su, u povodu Dana bolnice, otvorene dvije nove operacijske dvorane čije je uređenje stajalo 7,5 milijuna kuna, a financirano je iz zajma Vijeća Europe

Puštanjem u rad dvaju novih dvorana KB Dubrava sada ima ukupno 10 operacijskih dvorana, što će omogućiti efikasniji rad kirurških struka, rečeno je na obilježavanju Dana bolnice koja je, kao bivša vojna bolnica, na današnji dan prije 12 godina uključena u hrvatski zdravstveni sustav.

"KB Dubrava je danas jedna od dvije državne bolnice koja razvija sve segmente urgentne i invazivne kardiologije u suradnji s razvijenom kardiokirurgijom", naglasio je ravnatelj KB-a Mišo Virag.

U bolnici radi 11 kirurških struka sa 63 specijalista kirurga koji godišnje izvedu više od 14.000 operacija.

Ministar zdravstva Andro Vlahušić istaknuo je kako je od 2000. do 2003. godine ulaganje u opremu u KB-u Dubrava poraslo 10 puta u odnosu na prethodne tri godine, izrazivši nadu da će se ulaganje u opremu nastaviti i idućih godina.

Ove godine u Dubravi je liječeno 18.907 bolesnika, što je 11 posto više nego 1998. godine, dok je u polikliničko-konzilijarnoj zaštiti obrađeno gotovo 35 posto više pacijenata nego 1998.

U povodu Dana KB-a Dubrava predstavljena je nova Internet stranica bolnice www.kbd.hr.

Pročitajte više