u požaru kod imotskog nagorjela kuća

Na širem području mjesta Biorine kod Imotskog tijekom poslijepodneva izgorjelo je 10 ha pašnjaka i nagorjela jedna stambena kuća, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar.

Požar su u 18,00 sati lokalizirali vatrogasci iz dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovreč i Javne vatrogasne postrojbe Imotski.

Na otoku Hvaru, na predjelu Ivan Dolac - Jagodna u proteklih sat vremena dojavljen je požar otvorenog prostora. Na požarištu su raspoložive snage sa otoka, a protupožarni zrakoplovi s ostalih požarišta preusmjereni su na Hvar.

Kod Pučišća na otoku Braču u 16,30 dojavljen je požar niskog raslinja. Na mjesto požara upućeni su raspoloživi gasitelji s otoka i dva protupožarna zrakoplova Canadair. Prema raspoloživim informacijama izgorjelo je četiri hektara makije i borove šume. Situacija na požarištu je povoljna i uskoro se očekuje lokalizacija. Požar gase vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar i interventne postaje Brač.

Tijekom poslijepodneva na širem području mjesta Suhovare kod Zadra dojavljeno je o požaru niskog raslinja i zapuštenih voćnjaka na minama zagađenom zemljištu. U gašenju požara sudjeluju zadarski i posedarski vatrogasci te protupožarni zrakoplov Canadair. Opožarena površina iznosi oko četiri hektara. Požar je lokaliziran.

Na teško pristupačnom terenu predjela Žunići kod Primorskog Dolca u Splitsko-dalmatinskoj županiji u popodnevnim satima nastao je manji požar niskog raslinja, koji su vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Gomilica i interventne vatrogasne postrojbe MUP-a Divulje pogasili u 18,00 sati. Opožareno je oko dva hektara trave.

(Hina) xpp yln

Pročitajte više