U Primorsko-goranskoj županiji šest je novih slučajeva danas

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

PREMA informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, na njihovom je području utvrđena prisutnost koronavirusa kod još 6 osoba. 

Među njima, četvero su kontakti osoba za koje se jučer potvrdilo da su zaraženi, a dva su pomorca, jedan koji je doputovao iz inozemstva te drugi koji je zbog prirode posla u kontaktu s pomorcima i odlazi na brodove.

U svih 16 slučajeva korona pozitivnih u protekla dva dana radi se o importiranom virusu iz već utvrđenih žarišta u RH kao i nama susjednih zemalja. Nitko od njih nema simptome bolesti. 

Ponovno se uvodi zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne na području Primorsko-goranske županije kao i napuštanje domova od strane štićenika osim u iznimnim slučajevima. Zabranu posjeta uveo je i KBC Rijeka.

Također se pozivaju građani na obavezno nošenje maski u javnom prijevozu te sve organizatore javnih okupljanja da osiguraju provođenje epidemioloških mjera, koje uključuju i osiguranje fizičke distance među sudionicima.  

Pročitajte više