U protekla 24 sata u prometu poginulo 5 osoba

ISTOG dana kad je MUP pozvao vozače na oprez uoči vikenda za koji se predviđa da će biti jedan od prometno najopterećenijih ove turističke sezone na hrvatskim je cestama poginulo pet osoba, a 15 je teže ozlijeđeno.

U protekla 24 sata dogodilo se 330 prometnih nesreća, pet je osoba poginulo, 15 je teže, a 71 lakše ozlijeđena, doznaje se u MUP-u koji je jučer uputio poziv na oprez u prometu.

Pri sletanju s ceste i udaru u drvo jučer su na autocesti Zagreb-Lipovac kod Oriovca poginuli makedonski državljani Ljatif Nesimi (48) i Taip Nesimi (20). Nesreća se dogodila kad je Ljatif u "fiatu tipu" kotačima zahvatio travnatu površinu uz rub kolnika, izgubio nadzor nad vozilom, sletio s ceste, probio zaštitnu ogradu i udario u drvo.

U sudaru osobnog automobila i teretnog vozila sinoć je u Karlovcu poginuo 19-godišnji Domagoj Beštek, putnik u osobnom automobilu, dok su vozač i drugi suputnik teško ozlijeđeni.

U Mošćenici na području Petrinje sinoć je poginuo Mile Perković (60) koji je osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine kretanja prešao na suprotnu stranu kolnika i izravno se sudario s drugim osobnim vozilom. Vozač tog automobila, te supruga i 9-ogodišnje dijete poginulog teško su ozlijeđeni.

Noćas pola sata iza ponoći kod Nina u sudaru dvaju osobnih automobila poginuo je 24-godišnji Hrvoje Ivanščak, a četiri su osobe ozlijeđene. Nesreća se dogodila kad je vozač automobila u kojem se vozio poginuli, pod utjecajem alkohola izgubio kontrolu, prešao na suprotnu stranu kolnika te se izravno sudario s drugim osobnim vozilom.

Pročitajte više