U prvoj rekonstrukciji Vlade Thompson će Jandrokovića stajati ministarske fotelje

AFERA oko prosvjedne note koju je Hrvatska poslala Švicarskoj zbog zabrane ulaska u tu zemlju pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu vjerojatno će ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića stajati njegove pozicije.

Izvori bliski Jadranki Kosor tvrde da će Jandroković dobiti otkaz zbog pogrešne reakcije na odluku švicarske vlade koja je Thompsonu zabranila ulazak u državu. Navodno će Jandroković svoju ministarsku fotelju izgubiti pri prvoj rekonstrukciji Vlade, zato što se u dvije godine svog mandata nije uspio etablirati politički i stručno, piše Nacional.

Navodi se i kako je Jandroković izgubio potporu premijerke Jadranke Kosor, dok onu predsjednika države nikada nije niti imao. Navodno je ministar potporu premijerke potpuno izgubio posljednjim gafom u kojemu se, bez znanja Jadranke Kosor, stavio u obranu pjevača koji je u inozemstvu prepoznat kao ekstremist. Njegova obrana Thompsona dala je povod nekima da još jednom zaključe kako se Hrvatska ne želi distancirati od svojih ekstremista.

Pročitajte više