U pucnjavi kod Chicaga poginuli roditelji djeteta (2). Dječak nakon toga lutao sam

Foto: GoFundMe/Irina Colon

BROJ mrtvih u pucnjavi u predgrađu Chicaga, Highland Parku, popeo se na 7. Podsjetimo, 4. srpnja je tijekom mimohoda u povodu Dana nezavisnosti u Highland Parku Robert "Bobby" Crimo (21) otvorio vatru na povorku. 

Među žrtvama su majka i otac dvogodišnjeg dječaka, Irina McCarthy (35) i Kevin McCarthy (37), koji je nakon pucnjave pronađen kako luta tim područjem. Nije bio ozlijeđen.

 

"Uzeli smo dječaka. Stavio sam ga u naručje"

Dana i Greg Ring, koji su bili na mjestu događaja za vrijeme incidenta, rekli su za CBS da su pronašli dječaka s nepoznatom ženskom osobom koja je bila u šoku i sva se tresla.

"Uzeli smo dječaka. Stavio sam ga u naručje", rekao je Greg Ring i dodao da je napad bio pravi pokolj.

78-godišnjeg Nicolasa Toleda, također jednu od žrtava pucnjave, unuka je opisala kao "ljubaznog i pustolovnog". Gledao je paradu u invalidskim kolicima kada je upucan, piše BBC.

"Ono što je trebao biti zabavan obiteljski dan pretvorilo se u užasnu noćnu moru za sve nas", napisala je unuka Xochil Toledo na web stranici GoFundMe.

"Naša obitelj je slomljena. Izražavamo sućut svim drugim obiteljima koje su danas izgubile voljenu osobu", dodala je.

Toledo je imao osmero djece i volio je pecati, slikati i šetati po parkovima. Među identificiranim žrtvama su također Jacki Sundheim (63), koja je radila u lokalnoj sinagogi, Katherine Goldstein (64) i Stephen Straus (88).

Napadač optužen za sedam točaka ubojstva

Crimo je optužen za sedam točaka ubojstva. Državni odvjetnik okruga Lake, Eric Rinehart, kazao je da će do završetka istrage protiv napadača biti podignuto još više desetaka optužnica.

Naime, 21-godišnjak je tijekom napada iz puške ispalio 70 metaka u gomilu i prerušio se u ženu kako bi mogao pobjeći s mjesta događaja. Kada ga je policija uhitila, kod njega je pronašla još jednu pušku. U njegovoj kući su kasnije pronađena tri dodatna komada vatrenog oružja.

Pročitajte više