U Rijeci uhićen bračni par zbog krijumčarenja kokaina

DVIJE su osobe uhićene zbog sumnje da su pokušale prokrijumčariti kilogram visoko kvalitetne kokainske baze iz Argentine vrijedne oko 40.000 tisuća eura, rečeno je danas na konferenciji za novinare primorsko-goranske Policijske uprave..

Supružnici, hrvatska državljanka (30) i državljanin BiH (42), danas će biti sprovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Osim njih sprovedene su još četiri osobe, ali nisu osumnjičene za krijumčarenje, izvijestio je načelnik Kriminalističke policije PU-a Vitomir Bijelić.

Po njegovim riječima kokainsku su pošiljku nekoliko tjedana kriminalistički obrađivali njemačka policija, hrvatska carinska uprava i MUP.

Govoreći o policijskoj akciji, načelnik Odjela kriminaliteta droga PU-a Božo Barbarić istaknuo je kako je pošiljka zaustavljena zahvaljujući praćenju pojedinih krakova krijumčarskih lanaca od Argentine prema Njemačkoj još od ljeta prošle godine.

Kilogram otkrivene kokainske baze bio je upakiran u indigo-papir zbog težega radarskog nadzora sadržaja, rekao je Barbarić, a bila je u vrećicama čaja i igračkama koje su se nalazile u kutiji poslanoj redovitom poštom zrakoplovom iz Buenos Airesa preko Frankfurta do Zagreba, a zatim vozilom do Rijeke, kako se pretpostavlja, krajnjeg odredišta.

Pošiljka je praćena u suradnji njemačke i hrvatske policije, a procijenjena je na oko 40.000 eura. Gram kokaina loše kakvoće na hrvatskom tržištu vrijedi između 500 i 600 kuna.

Osobe oslobođene sumnje rođaci su ili poznanici osumnjičenoga bračnog para na čiju je adresu stigla pošiljka bez njihova znanja ili su pošiljku prenosili međusobno ne znajući o čemu je riječ, kazao je Barbarić.

Kriminalistička obradba se nastavlja.

Pročitajte više