U riječkoj luci otvorena ploveća knjižara

UU RIJEČKOJ luci, na brodu MV Doulos danas je svečano otvorena najveća svjetska ploveća knjižara s oko 500.000 knjiga i više od 6000 različitih naslova koja će na brodu vezanom uz riječki lukobran biti otvorena do 30. srpnja.

Među knjigama ponuđenim po vrlo pristupačnim cijenama su stručne knjige, knjige za djecu, knjige o umjetnosti i filozofiji, o sportu, kršćanskim temama te kuharice i dr.

Brod MV Doulos sagrađen je 1914., a njime upravlja njemačka neprofitna organizacija "Dobre knjige za sve". Svoje sadržaje brod je do sada predstavio u 94 zemlje svijeta i preko 17 milijuna posjetitelja.

Posadu i osoblje broda čini više od 300 volontera iz 45 zemalja koji na brodu stječu međukulturalnu obuku, odnosno znanja iz međunarodnih odnosa, komunikacije i upravljanja. Svi troškovi uglavnom se namiruju pokroviteljstvom brodskog osoblja, donacijama i razumijevanjem gradskih i lučkih vlasti.

Brod MV Doulos promiče međunarodno razumijevanje i obrazovanje diljem svijeta, rečeno je na konferenciji za novinare u povodu otvorenja knjižare. Uz izložbu knjiga, organizirani su i programi kulturne razmjene i društveno korisnih inicijativa.

Za boravka u Rijeci na brodu će biti priređeni razni sadržaji kao što su učenje engleskog jezika, vikend - programi za obitelj te Internacionalni Cafe.

Za subotu, 26. srpnja najavljena je Internacionalna večer u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku gdje će biti predstavljene različite nacionalne nošnje, plesovi, pjesme i igrokazi.

Ploveća knjižara radnim će danima biti otvorena od 10 do 22 sata, a nedjeljom od 14 do 22 sata.

Na svečanosti otvaranja ploveće knjižare održan je kraći kulturni program, a posada broda izmijenila je darove s predstavnicima primorsko-goranske županije i grada Rijeke.

Pročitajte više