KORONAVIRUS U SVIJETU

U Rusiji preko 25 tisuća novih slučajeva u jednom danu, to je novi rekord

Ilustracija: EPA

RUSIJA je potvrdila rekordna 25.173 slučaja koronavirusa, a Kremlj je objavio da regionalne vlasti odlučuju o uvođenju mjera protiv širenja zaraze. 

Ruske vlasti objavile su da neće biti nacionalnog zatvaranja kao ranije u pandemiji i umjesto toga istaknule važnost održavanja higijene i pridržavanja ciljanih mjera u određenim regijama. 

Samo je sibirska regija Burjatska uvela stroga ograničenja. Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su regionalni guverneri ti koji odlučuju koje su mjere potrebne u njihovim regijama. 

"Sve ovisi o broju bolničkih kreveta, zalihama, broju medicinskog osoblja, liječnika, popunjenosti bolnica i stopi oporavka pacijenata", rekao je Peskov novinarima na virtualnoj konferenciji. "To je razlog zašto svaki guverner donosi odluke na temelju situacije na svom teritoriju".

Vlasti Burjatske, koja graniči s Mongolijom, zatvorile su prošli tjedan restorane, trgovačke centre, barove i javne objekte na dva tjedna kako bi spriječile širenje koronavirusa. Burjatska je time postala prva i jedina ruska regija koja je uvela stroge mjere u odgovoru na drugi val pandemije koronavirusa. 

Vlasti su u ponedjeljak izvijestile o 361 smrtnom slučaju povezanom s covidom-19 u protekla 24 sata. Ukupno je u Rusiji 36.540 umrlih.

Rusija je s više od 2.1 milijuna potvrđenih zaraza koronavirusa peta zemlja u svijetu po broju zaraza. Više imaju samo Sjedinjene Države, Indija, Brazil i Francuska. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više