U SAD-u pronađeni posmrtni ostaci, sumnja se da pripadaju djeci koja su nestala lani

Screenshot: You Tube

POLICIJA u SAD-u sumnja da je pronašla ostatke dvoje djece, koja su prošle godine nestala u saveznoj državi Idaho, javlja BBC. 

Sedmogodišnji dječak i njegova 17-godišnja sestra nestali su prošle godine

Sedmogodišnji Joshua “JJ” Vallow i njegova 17-godišnja sestra Tylee Ryan nisu viđeni od rujna prošle godine. Ljudski ostaci za koje se sumnja da pripadaju nesretnoj djeci pronađeni su u domu sadašnjeg supruga njihove majke Chada Daybella. Njihova majka Lori Daybell uhićena je na Havajima prošle godine.

Majka djece bila je članica grupe koja se priprema za apokalipsu

Chad Daybell autor je nekoliko apokaliptičnih romana koji se temelje na mormonskom religijskom nauku, a zajedno sa suprugom bio je član grupe Preparing A People koja promiče pripremanje za apokalipsu.

Majka djece Lori Daybell preselila se u Idaho iz Arizone prošle godine krajem kolovoza, nakon što je njenog tadašnjeg supruga Charlesa Vallowa ubio brat Alex Cox. On je tvrdio da je brata ubio u samoobrani, a potom je i sam preminuo krajem prosinca prošle godine pod nerazjašnjenim okolnostima.

Djed pozvao policiju jer nije znao što je s djecom

U studenome prošle godine djed jednog nestalog djeteta nazvao je policiju da provjere djecu u njihovom domu u Rexburgu u Idahu. Policijski službenici su potom saznali da Joshua “JJ” Vallow i Tylee Ryan nisu viđeni mjesecima. Vlasti su rekle da je Lori Daybell lagala policajcima te je čak rekla i da djeca uopće ne postoje. Dan nakon ispitivanja napustila je grad. Istražitelji su u obližnjem skladištu pronašli odjeću i igračke za koje se sumnja da pripadaju nestaloj djeci.

Lori Daybell je vjerovala da je izabrana od Boga

Prema dokumentima o razvodu koji su potpisani netom prije nego što joj je bivši suprug umro, Lori Daybell je vjerovala kako ju je Bog izabrao da pripremi Kristov sljedeći dolazak na Zemlju koji se treba dogoditi u srpnju 2020. godine. Osim toga, bivšem suprugu je navodno prijetila da će ga ubiti ako stane na put njenoj misiji. Tvrdila je da “ima anđela koji će joj pomoći da se riješi tijela”. Nakon toga, prema sudskim dokumentima, njen bivši suprug zatražio je policijsku zaštitu. Lori Daybell je opisao kao zaluđenu osobu opsjednutu skorom smrću i duhovnim vizijama. Rekao je i kako je odbijala ići kod terapeuta jer se bojala da će doznati da je transcendentalno biće.

Za drugog supruga udala se u listopadu prošle godine

Za Chada Daybella udala se u listopadu prošle godine, dva tjedna nakon što je njemu umrla supruga Tammy. Prema osmrtnici, Tammy Daybell je umrla prirodnom smrću, no policija je sada zatražila ekshumaciju njenog tijela.

Uhićena je na Havajima

Lori Daybell je uhićena na Havajima pod optužbom da je napustila djecu te za nepoštovanje suda nakon što nije predala djecu vlastima. Policija je tada izdala upozorenje da su djeca u opasnosti.

Pročitajte više