U SAD-u tiskana nova pjesnička zbirka Marija Suška

Ugledni newyorški nakladnik Turtle Point Press objavio je novu knjigu Marija Suška "Eternity on Hold", izvijestio je danas njegov zagrebački nakladnik Meandar.

To je Suškova četvrta pjesnička zbirka, koja se pojavljuje u Americi, a u njoj su pjesme koje su objavila 24 časopisa u SAD-u i Engleskoj između 2001. i 2004.

Treću Suškovu knjigu pjesama "Čitanje života i smrti", odabrane pjesme 1982.-2002., objelodanio je Meandar prošle godine.

Mario Suško od 1999. stalni je Meandrov autor i do sada mu je taj nakladnik objavio zbirke "Versus Exsul" (1999.), "Život poslije" (2002.), "Čitanje života i smrti" (izabrane pjesme, 2003.).

Meandar je objavio Suškov prijevod cjelovita izdanja kultne pjesničke zbirke "Vlati trave" Walta Whitmana te antologiju afroameričkoga pjesništva dvadesetog stoljeća "Crno na bijelo".

Mario Suško (Sarajevo, 1941.) diplomirao je anglistiku u Sarajevu, a poslijediplomski studij pohađao je u Zagrebu. Godine 1968. kao Fulbrightov stipendist pohađa poslijediplomski studij na State University of New York u Stony Brooku i magistrira u lipnju 1969.

Od 1993. živi u SAD-u. Nositelj je nekoliko nagrada. Objelodanio je šezdeset i jednu knjigu, od kojih je dvadeset i pet tiskano u Hrvatskoj, a četiri u SAD-u.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više