U Sarajevu uhićena još jedna osoba osumnjičena za terorizam

UPRAVA policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine priopćila je u petak da je 24. studenoga u Sarajevu uhićena još jedna osoba pod sumnjom da je bila umiješana u pripreme za terorističke napade.

U priopćenju se navodi se da je uhićeni državljanin BiH te da je priveden pod sumnjom da je počinio kazneno djelo neovlaštenog prometa vojnom opremom i naoružanjem.

Policija također navodi da je u četvrtak na području Sarajeva pronašla i veću količinu eksploziva a osnovano se sumnja da je pripadao osobama ranije uhićenima pod sumnjom da su umiješane u terorističke aktivnosti.

U Sarajevu su 19. listopada uhićeni državljanin Švedske Mirsad Bektašević i Turčin Abdulkadir Cesir a 18. studenoga i državljani BiH Bajro Ikanović i Amir Bajrić.

Prema do sada dostupnim informacijama, Bektašević i Cesir sumnjiče se da su pripremali terorističke napade dok su im Ikanović i Bajrić pružali logističku potporu u tim pripremama.

Cilj napada koji su planirani, kako je ranije tvrdila "Slobodna Bosna", bila su veleposlanstva zapadnih zemalja u Sarajevu.

U istragu koju povodi Tužiteljstvo BiH uključilo se i pravosuđe Švedske čiji je tužitelj Thomas Lindstrand ovog tjedna u Sarajevu saslušao Bektaševića.

Mediji u BiH pretpostavljaju da švedska policija pokušava doći do podataka o mogućim Bektaševićevim suradnicima u Švedskoj.

Pročitajte više