U shopping centru u Munchenu u kojem je izbila pucnjava ima i Hrvata

Foto: Twitter

HRT javlja da se nekoliko Hrvata se nalazi u šoping centru u Munchenu u kojem je izbila pucnjava, a u tijeku je akcija pretraživanja cijelog centra.

Podsjetimo, u trgovačkom centru u Muenchenu ispaljeni su hici. Ubijena je najmanje jedna osoba, dok ih je deset ozlijeđeno.

U izvješćima se navodi da je zatvoreno veliko područje oko trgovačkog centra u četvrti Moosach, ali pojedinosti o incidentu zasad nisu poznate.

Ivan Bulaja, konzul savjetnik u konzulatu RH u Muenchenu za Index je oko 20 sati rekao kako službenih informacija o stradalim Hrvatima nema, te da je policiji podnio zahtjev da ih se o tome promptno obavještava.

"Zasad nismo imali ikakvih poziva na broj mobitela za hitne situacije, tako da samo mogu pretpostaviti da se ljudi međusobno informiraju alternativnim kanalima. No, da su nas i zvali, zaista im u ovom trenu ne bismo imali što reći jer se situacija još uvijek nije slegla i nikakvih službenih podataka još uvijek nemamo", rekao je Bulaja.

Također, dodao je kako su i u konzulatu osuđeni na informacije iz medija te da je policija zasad službeno samo zamolila da se ne dijele snimke s mjesta događaja, vjerojatno kako se ne bi stvarala dodatna panika. Bulaja kaže i kako je informacija o više poprišta pucnjave još uvijek špekulacija te kako o tome nema službene potvrde.

Pročitajte više