U Sisačko-moslavačkoj županiji zbog poplava 130 vatrogasnih intervencija

Foto: HVZ

NA PODRUČJU Sisačko-moslavačke županije kao posljedica obilnih kiša zabilježeno je više od 130 vatrogasnih intervencija. Na području Dvora, uz domicilne vatrogasne snage, angažirano je i 20 vatrogasaca iz VZŽ Sisačko-moslavačke, a u Hrvatskoj Kostajnici je angažirano oko 100 vatrogasaca koji s vatrogasnim pumpama rade na ispumpavanju i prepumpavanju vode.

"Na područje Hrvatske Kostajnice temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika upućeno je dodatnih 70 vatrogasaca iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije. Radi se linijska obrana, od kuće do kuće, odnosno zaštita pojedinih objekata", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijo Paluh. 

Zapovjednik Paluh dodao je da je na terenu vrlo ozbiljna situacija te da su angažirani vatrogasci, HGSS, civilna zaštita i Hrvatska vojska koji ulažu maksimalne snage u obranu od poplava. Naglasio je da su najveći problemi u Dvoru, Sunji te Hrvatskoj Kostajnici. Sinoć je jedan zaselak u Dvoru bio potpuno odsječen vodom te su vatrogasci s dva vatrogasna čamca išli u obilazak. 

Pročitajte više