U slavonskoj općini od 455 birača glasalo njih 20, pet listića bilo nevažećih

Foto: Screenshot/RTL

Na parlamentarnim izborima glasalo je 62.3 posto upisanih birača, a najmanja izlaznost na izborima u Slavoniji, od samo četiri posto, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, bila je na biračkom mjestu u općini Negoslavci u V. izbornoj jedinici.

Od 455 birača u općini Negoslavci, glasanju je pristupilo njih 20. Bilo je pet nevažećih listića, a 15 važećih. Razlog tome je da su Negoslavci općina u kojoj je većina mještana srpske nacionalnosti pa je dio njih iskoristio svoje pravo i glasao u XII. izbornoj jedinici - za nacionalne manjine.

"Građani su na biračkim mjestima imali dvije mogućnosti. Mogli su glasati u XII. izbornoj jedinici koja obuhvaća pripadnike nacionalnih manjina ili u V. izbornoj jedinici (obuhvaća Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Vukovarsko-srijemsku županiju). Većina njih, od 871 upisanog u popis birača, njih 416, ako se ne varam, odlučilo je da svoje biračko pravo iskoristiti za glasanje u 12. izbornoj jedinici", rekao je načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov (SDSS) za RTL.


 

Pročitajte više