U slijetanju automobila sa ceste poginuo putnik u vozilu, vozač nestao

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se sinoć oko 22 sata dogodila na državnoj cesti Vrbovec - Ivanić Grad, u ulici Koritna u mjestu Dubrava, jedna je osoba poginula.

Kako je izvijestila PU zagrebačka, u izlijetanju automobila Toyota Corolla zagrebačkih oznaka sa ceste, poginuo je 36-godišnji putnik u vozilu, koji se u trenutku nesreće nalazio na stražnjem sjedištu.

Očevidom je utvrđeno da je uzrok prometne nesreće neprilagođena brzina, zbog koje je, na ravnom dijelu ceste, vozač izgubio nadzor nad Toyotom, prešao na suprotnu stranu kolnika, prednjim dijelom vozila udario u zemljani nasip. Pritom je automobil odbačen u zrak, nakon čega je sletio u odvodni kanal širine i dubine oko dva metra.

Vlasnik automobila u bolnici zatražio pomoć, ne zna se je li on vozio

Na mjestu prometne nesreće vozač nije pronađen, iako je odmah utvrđeno tko je vlasnik. Kako je izvijestila PU zagrebačka, 27-godišnji vlasnik automobila u međuvremenu je zatražio liječničku pomoć u Kliničkoj bolnici Dubrava te slijedio utvrđivanje njegove eventualne odgovornosti za nesreću, odnosno utvrđivanje je li upravo on upravljao automobilom kad se nesreća dogodila.

Pročitajte više