U Splitu napao troje mladih, zabijao se u njihov auto. "Vozi, samo biži, ubit će nas"

Screenshot: Dalmatinski portal

Policija je uhitila 37-godišnjeg muškarca koji je u subotu na splitskoj Sirobuji napao djevojku i dvojicu mladića te se više puta autom zabio u vozilo u kojem je bilo troje mladih Splićana.

Snimka koju je večeras objavio Dalmatinski portal prikazuje rastrojenog muškarca koji pokušava ući u automobil u kojem se nalaze djevojka i dvojica mladića, nakon čega oni bježe. Napadač ih slijedi i više puta se zabija u njihov automobil.  

Snimka je zamućena, čuju se krici i vrištanje. "Vozi, samo biži, ubit će nas!" rekao je jedan od putnika dok je napadač udarao u njihov auto.

Dvoje mladih Splićana je zadobilo lakše tjelesne ozljede. Napadač je prvo odveden u splitsku bolnicu, a zatim i u pritvor.

Splitska policija je objavila da 37-godišnjaka tereti za kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i dva kaznena djela Oštećenja tuđe stvari.

Policija: Bio je pijan, udarao je u drugi automobil

On je u subotu oko 22 sata na području Splita u alkoholiziranom stanju zaustavio svoje vozilo, izašao iz njega i pokušao oštetiti brisač na drugom vozilu, nakon čega je ušao u svoje vozilo i vožnjom unatrag oštetio isto vozilo te su udaljio, piše u policijskom priopćenju.

"Također, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je iste večeri oko 21:50 sati na području Splita oštetio još jedno vozilo na način rukama udarao u vozilo, nakon čega je sjeo u svoje vozilo i njime udarao u vozilo u kojem su se nalazile oštećene osobe.

Kada su se vozilom pokušali udaljiti, muškarac je krenuo vozilom za njima, a pokušavajući ih sustići nekoliko puta je udario u vozilo, nakon čega se na području Lovrinca udaljio u nepoznatom smjeru", kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

"Nalazio se u vidno rastrojenom stanju"

Policijski službenici su u subotu navečer pronašli 37-godišnjaka. Nalazio se u vidno rastrojenom stanju i odveden je u bolnicu gdje je zadržan, kažu iz policije.

Nakon otpuštanja iz bolnice 37-godišnjak je doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno istraživanje te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje tri kaznena djela, kažu iz policije.

Pročitajte više