VIDEO S MJESTA DOGAĐAJA U Splitu opet gorjeli automobili

Foto: Index

U SPLITU su jutros izgorjela dva automobila parkirana u Zajčevoj ulici, odmah ispod bolničkog kruga. Honda Civic potpuno je uništena, a plamen je zahvatio i stražnji dio Opel Astre.

Policija sumnja da se radi o vandalizmu, a ne o namjernoj potpali automobila. U blizini su, naime, bila dva plastična kontejnera te se pretpostavlja da se vatra s njih proširila na parkirana vozila. U tijeku je očevid koji bi trebao razjasniti o čemu se točno radi.

Policija je razgovarala i s vlasnicama vozila. One, pak, ništa nisu htjele komentirati. Žene su u šoku, gledaju u nevjerici što im je ostalo od automobila. 



Dojavu o požaru na Hondi i Opelu vatrogasci su dobili jutros u 2.34 sata. Šestorica vatrogasaca su ga gasili gotovo sat vremena. Honda se zabila u Astru, čini se kako je došlo do eksplozije benzinskih para što je pomaklo vozilo.

U dva mjeseca u Splitu izgorjelo 24 kontejnera

Ljubica Vrdoljak iz splitske Čistoće pozvala je vlasnice automobila da im se jave kako bi riješile odštetu za uništena vozila. 

"U dva mjeseca u Splitu su zapaljena 24 kontejnera. Svi naši kontejneri su osigurani i vlasnice automobila uputit ćemo na našu osiguravajuću kuću. Nažalost, tako je to, određeni pojedinci igraju se s našom zajedničkom imovinom. Uništeni kontejneri će se zamijeniti", kazala nam je Vrdoljak.

Inače, prije dva mjeseca zabilježen je sličan slučaj na Kmanu. Zapaljeni su kontejneri, a vatra se proširila na dva parkirana vozila u blizini.

U Solinu kontejnere palili maloljetnici

Policija je inače imala uspjeha u Solinu. Otkrili su grupu maloljetnika koja je palila kontejnere. Priveli su ih i prijavili Državnom odvjetništvu. U Solinu je od tada nastupilo zatišje. Kontejneri više ne gore, no u Splitu se i dalje pale. 

Split je već postao ozloglašen po broju zapaljenih automobila. Prošle godine su u tri noći izgorjela tri vozila, a onda je tempo nešto opao, ali se automobili i dalje pale u prosjeku makar jedan tjedno. Policija je neke slučajeve razriješila, no za većinu potpaljenih vozila krivci još uvijek nisu pronađeni.
 

Pročitajte više