U Splitu se za obuku učenika gradi hotel s 4 zvjezdice vrijedan 185 milijuna kuna

Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL

IZGRADNJA Regionalnog centra kompetencija splitske Turističko-ugostiteljske škole stajat će 185 milijuna kuna, a ugovor o početku radova potpisali su danas čelnici te škole i tvrtke Tromont.

"Ukupna vrijednost projekta je 185 milijuna kuna, a građevinski dio je vrijedan 106 milijuna kuna," priopćeno je iz Splitsko-dalmatinske županije, u čijem je sjedištu potpisan ugovor.

"Riječ je o izgradnji hotela s četiri zvjezdice i dva restorana u kojima će se naši učenici i polaznici obrazovanja za odrasle usavršavati, educirati i stjecati nove vještine te kompetencije potrebne za tržište rada", istaknuo je ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole u Splitu Ivo Bilić.

Župan: U turizmu nedostaje radne snage

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban rekao je kako je vidljivo da Hrvatskoj u turizmu nedostaje radne snage te da mora imati radnike iz trećih zemalja.

"Realizacija ovoga projekta značit će educiranje učenika koji će se obrazovati kroz praktičnu nastavu u objektima koji će tamo biti - kroz mali hotel i dva restorana", rekao je Boban.

Kako je rečeno, rok za završetak radova je 18 mjeseci.

Nositelj projekta je Turističko-ugostiteljska škola Split, a partner je Splitsko-dalmatinska županija.

Pročitajte više