U Srbiji manijak staricu pokušao silovati, ubio je i spalio u krušnoj peći

STRAVIČAN zločin koji se dogodio u nedjelju navečer potresao je Srbiju. U selu Jazovo, u općini Čoka, 42-godišnji Jožef K. iz Ostojićeva upao je u kuću 71-godišnje Eržebet B. i pokušao je silovati. Kako javlja Press, staricu je udavio, a potom je njeno tijelo bacio u krušnu peć. Policija ga je pronašla i uhitila u obližnjem selu Padej. U krušnoj peći su pronađene kosti i karbonizirani dijelovi tijela nesretne žene.

Jožef je zakucao na vrata, ali je starica, koja je živjela sama, odbijala pustiti ga unutra. Bio je uporan i molio je da mu otvori vrata. Čak joj je rekao da traži posao i obećao da će bilo što učiniti u njenoj kući i očistiti joj dvorište. Starica je naposljetku popustila i otvorila mu vrata.

Monstrum je sat vremena radio po kući, a onda je u jednom trenutku prišao starici i naredio joj da se skine. Pokušao ju je silovati. Nekoliko puta ju je udario po glavi i tijelu, a kako je starica pružala žestoki otpor, udarcima ju je onesvijestio. Zatim ju je i zadavio. Nije znao što bi sa tijelom, a kako je primijetio da u krušnoj peći gori vatra, ubacio je njen leš unutra i pobjegao.

Susjedi ga vidjeli kad je bježao pa pozvali policiju

Susjedi su ga vidjeli kako istrčava iz kuće pa su pozvali policiju. "Eržebet je godinama živjela sama i rijetko kad je puštala nepoznate osobe u kuću. Čuli smo kako je u nedjelju navečer razgovarala s nekim čovjekom i vidjeli da je on ušao unutra. Nakon sat vremena je u panici istrčao iz kuće i pobjegao. Jedan od susjeda je odmah utrčao u kuću, ali nije pronašao Eržebet. Odmah smo pozvali policiju", ispričali su susjedi Pressu.

Policijski inspektori su primijetili kako su vrata krušne peći, u kojoj je i dalje gorjela vatra, otvorena. Ugasili su plamen i ondje zatekli stravičan prizor - kosti i pougljenjene dijelove tijela ubijene starice.

I.M.
Foto: Press

Pročitajte više