U Srbiji odbačena tužba potpredsjednice Vlade protiv radikala

OKRUŽNO tužiteljstvo u Leskovcu odbacilo je krivičnu prijavu potpredsjednice srbijanske vlade Ivane Dulić Marković protiv predsjednika skupštine općine Leskovac radikala Gorana Cvetanovića zbog širenja vjerske i nacionalne netrpeljivosti, objavili su u utorak beogradski mediji.

Ivana Dulić Marković je 2. kolovoza podnijela prijavu protiv Gorana Cvetanovića, koji je i zastupnik Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Srbije, jer je on u lokalnom parlamentu nju i članove njene obitelji nazvao ustašama.

Tužiteljstvo je ocijenilo da "nije došlo do širenja nacionalne netrpeljivosti".

"Prijavu smo odbacili jer nismo našli da je Cvetanović učinio krivično djelo izazivanja nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti i Ivanu Dulić Marković uputili da podnese privatnu tužbu, ako je nezadovoljna našom odlukom", rekao je agenciji Beta tužitelj Edvard Jerin.

Stranka G17 Plus, čiji je Dulić Marković visoki dužnosnik, predložila je potkraj lipnja okružnom javnom tužitelju u Beogradu da se pokrene postupak zabrane SRS-a zbog govora mržnje, nakon što je u srbijanskom parlamentu zastupnik radikala Zoran Krasić jedinu Hrvaticu u srbijanskoj vladi Ivanu Dulić Marković i njezinu obitelj nazvao ustašama. Srbijansko javno tužiteljstvo je, nedavno, ocijenilo kako ne postoje razlozi za podnošenje prijedloga za zabranu rada Srpske radikalne stranke (SRS).

Pročitajte više