U Srbiji u poplavama poginule dvije osobe

VODENA bujica, koja je u nedjelju pogodila selo Trgovište kod Vranja, odnijela je dva života, a selu je pričinjena velika materijalna šteta, prenose beogradske Večernje novosti.

Živote su izgubili 61-godišnji Radovan Zlatković i 45- godišnja Vukica Stamenković, koji su se od jake kiše sklonili u drvenu baraku pokraj rijeke Pčinje, a koja je u naletu vodenog vala doslovno zbrisana s mjesta na kojem je stajala. 27-godišnji mladić koji je također bio u baraci u posljednji se trenutak spasio uhvativši se za najbliže drvo, na koje se popeo. Na njemu je proveo šest sati dok ga nisu spasili vatrogasci.

Selo je posve poplavljeno, pod vodom su i zgrada vrtića i mjesne škole, policijska postaja i trgovine, uništeni su usjevi i plastenici sa povrćem od kojih je živjela većina mještana, prekinut je dovod struje i vode, a dodatni problem stanovnicima Trgovišta predstavljaju i zmije koje je vodeni val istjerao iz njihovih rupa, a koje su nova skloništa našle u kućama mještana. Lokalne vlasti upozoravaju i na opasnost od izbijanja zaraznih bolesti, jer je bujica na nekoliko mjesta oštetila seosku kanalizaciju.

Pročitajte više