Vodeni val izlivene rijeke Beli Timok poplavio više od 400 kuća u Zaječaru

Vodeni val izlivene rijeke Beli Timok poplavio više od 400 kuća u Zaječaru

Tekst: S.C.H.
Foto: Blic

JAKA kiša koja je čitavu nedjelju prijepodne padala na području srpskog grada Zaječara, zajedno s naglim skokom temperatura i južinom koja je ubrzano topila snijeg, prouzročili su bujanje rijeke Bijeli Timok u tom dijelu zemlje i njegovo izlijevanje, a vodeni je val poplavio više od 400 kuća, prenose danas srpski mediji.

Poplavljena su naselja Izvorski put, Višnjar, Vlačići, Pišur i Muljak u okolici Zaječara, pod vodom su i stotine hektara obradivog tla, a mještani tvrde i da je u vodenom valu, koji je naselja pogodio silovito i iznenadno, uginulo na desetke grla stoke i domaćih životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipe vatrogasaca, policije i spasilačkih timova evakuiraju ugrožene stanovnike, a iz nekoliko desetaka poplavljenih kuća pokušavaju na sigurno izvući mještane zarobljene na krovovima i katovima kuća, koje zbog iznenadnog naleta vodenog vala nisu stigli napustiti.

U izvještajima se navodi kako se topljenje snijega na planinskim prijevojima i okolnim brdima zbog rasta temperatura nastavlja i danas, te da se očekuje pogoršanje ionako teškog stanja na tom području jer rijeke Bijeli i Crni Timok na više mjesta probijaju nasipe, ali i tzv. zečje brane, kojima mještani i specijalizirane ekipe za pomoć pokušavaju zaštititi preostale kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara