U Srbiji uhićena skupina ljudi, preprodavali su pokvareno meso iz Brazila

Ilustracija: Marijan Sušenj/PIXSELL

U SRBIJI je danas uhićeno sedam osoba zbog sumnje da su preprodali oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila, piše Blic.

U suradnji policije iz Jagodine i Užica uhićeni su P. S., D. D, S. M., M. M., Đ. L. i M. M. Tereti ih se za udruženo izvršenje kaznenih djela i zlouporabe službenog položaja.

Osumnjičeni su da su u razdoblju od lipnja do kolovoza ove godine nabavili oko 31 tonu mesa i mesnih prerađevina iz Brazila kojima je istekao rok trajanja. Zatim su to pokvareno meso preprodavali raznim poduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina.

Ovoj akciji prethodila je zapljena 23 tone mesa u Jagodini 11. kolovoza, preko Kosova i Metohije. Meso je uništeno, a uhićen je 21-godišnji Đ. L., odgovoran za nabavu mesa i daljnju prodaju, priopćila je PU Jagodina.

Meso uništeno

Veterinarska inspekcija utvrdila je da meso nije za upotrebu pa je zato uništeno.

"Na određenim pakiranjima uočene su deklaracije objekata iz Brazila, od kojih su neka pakiranja još uvijek bila pod rokom trajanja, a nekima je istekao rok i više od šest mjeseci", priopćeno je iz Uprave za veterinu.

"Najviše mesa u Srbiju uvozi se iz država članica Europske unije i manje količine iz CEFTA država, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. U 2017. godini u Srbiju je uvezeno ukupno 130 pošiljaka ili 681,8 tona rashlađenog ili zamrznutog goveđeg mesa, kao i 27,1 svinjskog, 143 tone ovčjeg i 3,5 tona pilećeg mesa", rečeno je iz Uprave za veterinu.

Pročitajte više