U stanu branitelja koji je prijetio policajcima nije pronađeno oružje

POLICIJA nije pronašla nikakvo oružje ili eksplozivna sredstva u stanu branitelja koji se jučer ujutro predao, nakon što je noć proveo zatvoren u stanu s troje malodobne djece i uz prijetnje odbijao otvoriti vrata policajcima koji su ga tražili zbog obiteljskog nasilja.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta i Odjela kriminalističkih evidencija, temeljem naloga Istražnog suda Županijskog suda u Zagrebu, obavili su pretragu stana i drugih prostorija osumnjičenog i pri tome nisu pronađeni predmeti kaznenih djela ili prekršaja, navodi zagrebačka policija u današnjem službenom izvješću.

No, 45-godišnji Z. I. ipak je nakon kriminalističke obrade jučer odveden u zagrebački Okružni zatvor, a policija ističe da i dalje radi na utvrđivanju kaznenih djela za koja bi ga mogli teretiti.

Osumnjičeni se policiji predao u petak oko 7,30 sati, nakon cjelonoćne opsade zgrade u Vajdinom vijencu u kojoj su, uz redovne policajce, sudjelovali specijalci i interventne jedinice. Policija je okružila zgradu nakon što je 45-godišnjak, za kojim je Županijski sud raspisao potragu zbog obiteljskog nasilja i nasilničkog ponašanja, od četvrtka u 18 sati odbijao otvoriti vrata i prijetio policajcima.

Po riječima zamjenika načelnika zagrebačke policije Dubravka Novaka, za vrijeme talačke krize nije primjenjivana sila jer je, unatoč izrečenim prijetnjama, procijenjeno da nema opasnosti za njegovu djecu, susjedne stanare ili policajce.

Pročitajte više