U studenome sastanak Vijeća za suradnju Hrvatske i BiH

PREDSJENIŠTVO Bosne i Hercegovine predložilo je u četvrtak da se naredna sjednica Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i BiH održi tijekom studenog.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je novinarima u Sarajevu kako je okvirni rok za sjednicu Međudržavnog vijeća prva polovica idućeg mjeseca, a dnevni red bi se trebao utvrditi u predstojećem razdoblju.

Sarajevski su mediji ranije ovog tjedna najavili kako bi najviši dužnosnici Hrvatske i BiH mogli ponovo otvoriti pregovore o statusu luke Ploče, kao i o zaštiti bosanskohercegovačke imovine u Hrvatskoj, odnosno što bržem potpisivanju sporazuma o zaštiti imovinskih prava.

Takve pretpostavke potaknute su i neformalnim sastankom kojega su u ponedjeljak u Zagrebu imali predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić i hrvatski premijer Ivo Sanader.

Glavni tajnik Vijeća ministara BiH Karmelo Prlenda izjavio je kako je bosanskohercegovačka vlada na sjednici održanoj u Sarajevu u četvrtak razmatrala problem zaštite imovine u Hrvatskoj na koju pravo polaže BiH.

"Uskoro se očekuje sastanak predsjedatelja (Adnana Terzića) i članova Vijeća ministara s hrvatskim premijerom i članovima hrvatske Vlade na kojemu bi se na operativan način razgovaralo o tim pitanjima", izjavio je Prlenda.

Pročitajte više