Maček o razgovorima Sanader-Terzić

GLASNOGOVORNIK Vlade Ratko Maček potvrdio je u srijedu da su se početkom ovog tjedna sastali hrvatski premijer Ivo Sanader i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.

Sarajevsko "Oslobođenje" u srijedu je javilo kako hrvatska vlada priprema novi prijedlog sporazuma o luci Ploče koji bi se trebao razmatrati već na idućoj sjednici Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i Bosne i Hercegovine sredinom studenog. List je naveo i kako su se premijer Ivo Sanader i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić u ponedjeljak tajno sastali u Zagrebu.

Dva premijera izrazila su uvjerenost da se sva otvorena pitanja mogu riješiti bilateralnim dogovorima, a bilo je riječi i o redefiniranju određenih sporazuma, poglavito onih koji proizlaze iz Sporazuma o posebnim odnosima Hrvatske i BiH koji je prestao biti operativnim 2001. kazao je Maček.

Istaknuo je da se pritom ponajprije misli na korištenje luke Ploče, zatim hidroelektrane na jezeru Buško Blato, te Sporazumu o imovinskim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zajednička je ideja da novi odnosi između dvije zemlje, za razliku od Sporazuma o posebnim odnosima, ne počivaju na političkim već na gospodarskim zakonitostima, kazao je Maček.

Maček je potvrdio da će hrvatska strana pripremiti novi Sporazum o luci Ploče, koji bi se razmatrao na sljedećem sastanku Međudržavnog vijeća. Taj sastanak, kako kaže, trebao bi uslijediti vrlo skoro.(Hina) xbn/um yps

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara