U SUBOTICI RADIO NA HRVATSKOM JEZIKU OBILJEŽIO PET GODINA RADA

Prijemom za predstavnike hrvatske zajednice, gradske čelnike i novinaresuradnike Uredništvo na hrvatskom jeziku Radio Subotice u subotu je obilježilo pet godina postojanja i rada.

Početak emitiranja programa na hrvatskom, prije pet godina, označio je i začetak sustavnog informiranja preko jednog elektronskog medija u Srbiji i Crnoj Gori na jeziku hrvatske nacionalne manjine.

Program Uredništva na hrvatskom jeziku emitira se preko ultrakratkih valova Radio Subotice koji pokrivaju šire područje sjeverne Bačke.

Troje stalno zaposlenih i nekoliko vanjskih suradnika pripremaju dva sata programa dnevno - informativnog, edukativnog i zabavnog karaktera.

U informativnom dijelu programa slušateljstvu se pružaju opće gradske i servisne informacije, ali se poseban naglasak u pripremi programa stavlja na teme iz života i rada hrvatske zajednice u Vojvodini.

Postojanje Uredništva na hrvatskom jeziku na gradskoj radio postaji omogućuje lokalni propis po kojemu je i hrvatski jedan od tri službena jezika u Općini.

Uz Uredništvo na hrvatskom u Radio Subotici rade i dvostruko brojnija uredništva na mađarskom i srpskom jeziku.

Pročitajte više