Očevidac stravične nesreće u Zagrebu: Nisam ga mogao spasiti, umro mi je na rukama

DVIJE osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 12.15 sati na križanju Ozaljske i Nehajske ulice u Zagrebu, izvijestila je policija. 56-godišnji M.G., vozač Porschea koji je skrivio nesreću, je priveden. Nije bio pod utjecajem alkohola.

U sudaru su sudjelovala tri vozila. Naime, automobil marke Porsche Cayenne prošao je kroz crveno svijetlo na semaforu, udario u automobil marke Audi A8 koji se odbio se i pritom usmrtio žensku osobu. Porche se nastavio kretati te usmrtio i pješaka, čiji identitet još nije utvđren.

49-godišnja pješakinja je od siline udara doslovno ugurana u parkirani automobil marke Renault. Policija je na mjestu događaja obavila očevid, te se očekuje da će sutra izvijestiti javnost o detaljima nesreće.

Kristijan Ovčar, očevidac nesreće, prvi je pokušao priskočiti u pomoć žrtvama. Do pješakinje koja je završila u prtljažniku Renaulta nije mogao doći, vrata se nisu dala otvoriti. Kad je stigao do drugog stradalog pješaka, nesretni muškarac i dalje je bio živ. No, nije bilo pomoći. "Umro mi je na rukama", ispričao je Ovčar novinarima na mjestu događaja.

Promet je nakon nesreće bio obustavljen u oba smjera, a normaliziran je oko 16:40 sati. Preusmjerene su bile i tramvajske linije 3, 9 i 12.

Vozilo registrirano na tvrtku MG Film

Porsche čiji je vozač skrivio nesreću je dubrovačkih registracijskih oznaka. Portal Dubrovniknet.hr javlja da je vlasnik vozila jedna leasing kuća, a koristi ga tvrtka MG Film iz Zagreba. Vozilo je u Dubrovniku najvjerojatnije registrirano zbog nižih troškova registracije i osiguranja. Vlasnik firme MG Film je Mladen Guštin, u čijem vlasništvu su bili i propali Kinematografi d.d.

Pročitajte više