U teškoj nesreći na A3 poginuli majka i dva sina, otkriveno kako je došlo do nesreće

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

JUČER u 15:16 operativno-komunikacijski centar PU brodsko-posavske zaprimio je dojavu da je na nadvožnjaku autoceste A3, na izlazu sjeverne kolničke trake kod mjesta Okučani, došlo do sudara kamiona hrvatskih i osobnog automobila nacionalnih oznaka Republike Srbije.

 

"Teretnim automobilom hrvatskih nacionalnih oznaka upravljao je 25-godišnji državljanin Republike Hrvatske, dok su se u osobnom automobilu nalazile tri osobe (dvije muške - 1983. i 1986. godište, te jedna ženska osoba - 1964. godište).

Na mjesto prometne nesreće izašao je općinski državni odvjetnik, koji će, uz asistenciju policijskih službenika, obaviti očevid", objavila je policija u nadopuni informacije jučer navečer.

Poginuli članovi jedne obitelji

U nesreći su, kako je ustanovljeno, poginule tri osobe. Sve tri osobe bile su iz osobnog automobila.

Kako smo neslužbeno doznali, radi se o majci i dva sina. Stariji muškarac je vozio.

Policija je nakon obavljenog očevida objavila detalje nesreće. Do nesreće je došlo jer 25-godišnji vozač velikog kamiona nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Cesta je bila skliska, a on je vozio većom brzinom.

"Nakon objavljene osnovne informacije o prometnoj nesreći na autocesti A3 u kojoj su smrtno stradale tri osobe, policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim automobilom s priključnim vozilom hrvatskih registarskih oznaka i kretao se krakom prometnog čvora Okučani iz smjera juga u smjeru sjevera.

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se osobni automobil nacionalnih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Republike Srbije. Na dijelu ceste kod zavoja ulijevo, 25-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja skupa vozila osobinama i stanju na cesti uslijed čega je vozilom prešao na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera te je došlo do udara teretnog automobila u osobni automobil", piše policija.

Poginulo troje srpskih državljana

"Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici JVP-a Nova Gradiška radi izvlačenja tijela unesrećenih. U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, državljani Republike Srbije, koje su se nalazile u osobnom automobilu, starosti 35, 38 i 57 godina. U vremenu od 15:15 do 22 sata krak prometnog čvora Okučani autoceste A3 bio je zatvoren za sav promet koji je preusmjeravan obilaznim prometnim pravcima", piše policija.

"U 19:30 25-godišnji vozač teretnog automobila je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona, Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu", piše policija.

Pročitajte više